Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

A férfiak kényeztetése

2010.03.30

Gyakran előfordul, hogy csak egy kis kényeztetésre van szükségünk ahhoz, hogy más színben lássuk a világot. Az állandó stressz, a rohanás, a gondok mellett bizony mindenkinek jólesik az ellazulás. Biztos sokszor voltunk már úgy, hogy párunkat kértük meg egy jóleső masszírozásra, vagy akár egy csésze finom tea elkészítésére.

Sok férfi nem vallja be (sőt látszólag kifejezetten tiltakozik a különféle "kenceficék" ellen), vagy még maguk sem tudják, hogy szükségük van az ilyen jellegű ápolásra, kényeztetésre.

A férfiak nem fogják segítségünket kérni ebben! Nem fogják megnézegetni a kozmetikumainkat: hogy mire is valók, miért jók, nem fogják megkérdezni, hogy hogyan kell használni őket, és nem fogják kipróbálni sem. De használatukra rá tudjuk vezetni őket, mert az ápoltságra vágyó férfiaknak egyre nagyobb igénye van a kozmetikai készítményekre, kezelésekre. Akkor is, ha ezt nyíltan nem ismerik be.

Ha rászánunk egy kis időt párunk kényeztetésére, jót tesz párkapcsolatunknak is. A közös élmény, az egymásra figyelés, a gondoskodás érzete (adása és kapása), az együtt töltött idő máris sokat jelent. A taposómalomból való kilépés ápolja lelkünket, és újult erővel tölt fel. Emellett biztosak vagyunk abban, hogy ráébred, és egy idő után bevallja, hogy már nem is olyan idegesítő a krém az arcán .. és milyen jól esik, amit csináltunk.

Már csak az a kérdés mikor?
Ha kicsi gyerek van a családban, akár a déli alvás idejét is választhatjuk. Kisebb gyerekek este korábban lefekszenek, ez is jó időpont. Iskolás gyerekek esetén remek alkalom lehet egy-egy soronkívül otthon töltött nap. Sokan csak akkor vesznek ki szabadságot, amikor dolguk van, vagy nyaralásra készülnek. Pedig érdemes erre rááldozni egy napot. Próbálják ki milyen jót tesz!

Nézzünk néhány példát, hogyan foghatunk hozzá. Általánosságban mondhatjuk, hogy a mindig válasszuk ki egy hangulatos, lehetőleg nyugtató hatású háttérzenét. Készüljünk fel az alkalomra, de szemmellátható jelek nélkül, tehát ne változtassuk lakásunkat kozmetikai kiállítás színterévé.

Lábápolás
Az aromaterápiával, és némi lábápoló készítménnyel érhetünk el sikereket. Készítsünk illóolajos lábfürdőt, vagy lábnyugtató, -frissítő géllel dúsított vizet egy nagy műanyag tábla. Miután a bőr megpuhult, vegyük kezelésbe a lábakat. Sokan nem szeretik, hogyha körmükhöz más nyúl, ezért csak a láb bőrével foglalkozzunk. Habkővel dörzsöljük át az elszarusodott bőrréteget, majd töröljük szárazra a lábakat. Ezután ápoló krémmel kenjük be, miközben alaposan megmasszírozzuk. Később, amikor már elfogadja a krémeket, a lábfürdő után levendula-, vagy rozmaringolajos pakolást is tehetünk rá. Akinek nagyon izzadós a lába, jól fog esni ha a lábfürdő után izzadásgátló púdert, vagy dezodort kap.

Kézápolás
Sokan használnak kézápoló készítményeket, mert erre általában sok férfinak szüksége van. Ha van különlegesen jó kézkrémünk, a szokásos krémje helyett kényeztessük ezzel.

Hajápolás
A férfiaknak éppúgy gondot okoz a korpásodás, a zsíros haj, vagy a hajhullás. Egy közös fürdő nagyon jó alkalom lehet arra, hogy az igényeinek megfelelő hajpakolást felvigyük a hajukra. Mossuk meg mi a hajukat (ezt többnyire nagyon szeretik), majd tegyük fel a pakolást, miközben együtt vagyunk a kádban. A pakolással eltöltött időt így nem kényszernek érzik, hanem kellemes időtöltés lesz.

Fürdés, zuhanyzás
Fürdés, vagy zuhanyzás közben vállaljuk át a lemosást. A fürdővízhez adjunk illóolajat, vagy készítsünk gyógynövényes főzetet. Használjunk hangulatvilágítást, illatos gyertyát. A luffaszivacsot is bevethetjük az elhalt hámsejtek ledözsölésére, a vérkeringés felfrissítésére.

Masszázs
Aligha akad olyan férfi, aki nem szereti a masszázst. A masszírozás remek alkalom a kozmetikumok, illóolajok megismerésére. Kezdjük el megmasszírozni ruhán keresztül a testét. Amikor már láthatóan jólesik a masszázs, ruha nélküli bőrfelületen folytassuk. Mondjuk el közben, hogy masszázsolajjal sokkal kellemesebb, és vannak olyan illatok amik segítik a relaxálást, vagy a felfrissülést. Használjuk is ezeket aszerint, hogy mi esik neki éppen jobban.

Arcápolás
A férfikozmetikában ez egy kényesebb pont, de nem reménytelen. Egy lustálkodós nap, vagy a fürdés utáni időszak lesz a legalkalmasabb. Végezzük úgy, mintha a saját arcunkat ápolnánk, de közben röviden, tömören mondjuk el, hogy éppen mit csinálunk. A szokásos lépések (tisztítás, tonizálás) után a krémezést kissé másképp végezzük. Mi gyakran szinte csak "feldobjuk" a krémet az arcunkra, mert sietünk ... most ennek adjuk meg a módját! A krém felvitele egyben kellemes arcmasszázs legyen. Figyeljünk arra is, hogy ne kenjük túl vastagon, mert ez elriasztja a férfiakat, és soha ne erős, zsíros krémet használjunk. Válasszunk könnyű állagú, könnyen felszívódó, és zsíros érzést nem hagyó terméket. A férfiak bőre egyébként is sokkal zsírosabb, mint a nőké, viszont hidratálásra nekik is rendszeresen szükségük van.

Arcmaszk, arcpakolás
Rengeteg jó pakolás létezik, ezek többségét otthon is el tudjuk készíteni, de a férfiakat riasztja a felkent massza látványa, ezért ezzel ne próbálkozzunk. Válasszunk lehúzható, vagy lemosható tápláló, hidratáló maszkokat.

Ne felejtsük el észrevenni a változást, de soha ne nyaggassuk, hogy: ugye milyen jó volt? Ezt egy idő után ő maga el fogja ismerni. Ahogy egyre nő az igénye a kozmetikai készítményekre, ápolásra, lepjük meg egy-egy kifejezetten férfiak részére kifejlesztett termékkel.

Kedves férfi olvasónk! Ha jól hangzottak tanácsaink, továbbítsa a cikkünket partnere email címére. ;)