Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Aromaterápiás testtekercselés - Body Wrapping

2010.03.30

Az aromaterápiás test- tekercselés (Body Wrapping) speciális fóliával és illóolajok felhasználásával végzett, alakformáló, bőrszépítő eljárás. Természetes és rendkívül hatékony módszere a célzott területek fogyasztásának. A népszerű kezelés tavasszal méginkább az érdeklődés középpontjába kerül, hiszen ahogy közeledik a jó idő, egyre több bőrfelület kerül "közszemlére".

Szeretnénk tehát testünk körvonalait vonzóbbá tenni, illetve megszabadulni az egyre több problémát okozó narancsbőrtől (cellulittól). Az aromaterápiás testtekercselés ebben nagy segítségünkre lesz.

A kezelésnek karcsúsító, bőrtisztító, bőrfeszesítő, zsírégető hatása van, a narancsbőr (cellulit) kiváló ellenszere. Látványosan javítja a kötőszövet állagát, elhalványítja a nyúlási és terhességi csíkokat (striákat). Sikeresen alkalmazható a fogyással járó bőrproblémák (laza, lógó bőr) megszüntetésére. Az alkalmazott aromaterápiás hatóanyagok gyorsítják az anyagcserét és a nyirokkeringést, ezáltal a kezelés intenzíven méregteleníti a kötőszövetet. A salakanyagok távozása a nyirokrendszeren keresztül történik, az aromaterápia és a fáslizástól keletkező nyomás hatására.

A kezelés során négyszeres hatékonysággal égnek el az elraktározott tápanyagok és méreganyagok a szervezetünkből. Már egyetlen kezelés látható, centiméterekben mérhető eredmény hoz. Remek kiegészítője bármilyen fogyókúrának, salaktalanító- és méregtelenítő kúrának, továbbá szaunázásnak, vagy HypoxiTrainer kezelésnek.

A kezelés relaxáló hatása sem elhanyagolható! A kényelmes helyzetben eltöltött egy-másfél óra alatt lelkileg is feltöltődünk. A relaxáló hatáshoz hozzájárul a kellemes, nyugodt környezet, és a lágy, megnyugtató zene. Az alkalmazott illóolajok harmóniát keltő, gyógyító, nyugtató hatással vannak lelkünkre, ezért vidámnak, szinte kicseréltnek érezzük magunkat egy-egy kezelés után.

Hogyan zajlik a kezelés?
A kezelendő testrészeket (hasat, combokat, popsit) először bekenik feszesítő, értékes aromaolajokkal. Az alkalmazott készítményben eukaliptusz, borsmenta, mentol, rozmaring vagy borostyán illóolaj található. Utána speciális folyadékkal átitatott fóliával - általában térdtől mellig - teljesen körbetekerik testünket. Ezt 45 perces pihenés követi. A tekercselés előtt és után a test több pontján megmérnek bennünket, így meggyőződhetünk a mérhető változásról. A mérés helyeit megjelölik, hogy a tekercselés után pontosan ugyanott mérhessenek meg.
A várt hatás eléréséhez elengedhetetlenül szükséges a sok (minimum napi 2,5 liter) folyadékbevitel!

Mennyi kezelésre van szükség?
Célszerű egy 10-12 kezelésből álló kúrát végezni, melynek gyakorisága heti 2-3 alkalommal ajánlott. Súlyosabb esetben több kúrára is szükség lehet. Ezután egy-egy fenntartó kezeléssel az elért eredmény könnyen megőrizhető.

Miért jó szaunával kiegészíteni a kezelést?
Ha az aromaterápiás testtekercselés előtt szaunát, vagy infraszaunát használunk - mely önmagában is kiváló alakformáló, méregtelenítő hatású - a tekercselés hatékonysága jelentősen fokozódik. A szaunázás során kitágult pólusokon keresztül a tekercselésnél használt hatóanyagok intenzívebben, mélyebben tudnak felszívódni. A felgyorsult nyirokkeringés pedig még jobban méregteleníti a kötőszöveteket.