Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Gyógyító eszközök otthon

2008.03.30

Az alternatív gyógyászati módszerek elterjedése egyre nagyobb hatással lopja be magát gondolkodásunkba. Létjogosultságának bizonyítéka az egyre több természetgyógyászati központ, magánrendelés működése, orvos-természetgyógyászok képzése és praktizálása. A szelíd gyógymódok alkalmazására sok esetben otthonunkban is kitűnő lehetőség nyílik.

Megoldások otthonunkban
Elkerülendő az orvosi rendelőkben töltött hosszú várakozásokat, a kellemetlen vizsgálatokat és a gyógyszerek mellékhatásait egyre többen keresnek más lehetőségeket a gyógyuláshoz: térnek vissza az ősi gyógymódokhoz, az otthon is könnyedén alkalmazható házi praktikákhoz, és tesznek kísérletet a betegségek megelőzésére, az egészségtudatos életforma kialakítására.

Lehetőségek
Nagyszüleink gyógyító teáinak, borogatásainak, gyógynövényeinek újbóli felfedezése ráirányította a figyelmet egy másik - kevésbé durva és mégis éppoly hatékony - gyógyítási mód létezésére. Az otthoni kezelési lehetőségek széles skáláját sorakoztatják fel a gyógyászati termékeket árusító szaküzletek, bio boltok és herbáriák polcai.

Ilyen termékek lehetnek
•illóolajok
•szárított gyógynövények, teák
•táplálék kiegészítő, vitamin készítmények
•masszázs és kozmetikai készülékek
•szín-, és fényterápiás eszközök
•gyógyító mágnesek
•elektro-akupunktúrás készülékek

Ezen eszközök alkalmazása könnyedén megtanulható, egy szakmailag képzett eladóval, természetgyógyász szakemberrel folytatott konzultáció, esetleg bővebb szakirodalom segítségével, káros hatásoktól mentesen, sokrétű felhasználást tesz lehetővé.

Amennyiben ezek az otthoni kezelések felkeltik érdeklődésünket, érdemes szakmai fórumokon információt cserélni más felhasználókkal, hiszen olyan ötleteket, alkalmazási területeket fedezhetünk fel, amelyre korábban nem is gondoltunk. Jó példa erre, hogy a mágnes (bár kevesen gondolnák) kiválóan alkalmazható torokfájás esetén, akupunktúrás pontokra helyezve.

Mágnes-terápiás eszközök otthonra
A fent említett terápiás eszközök kiválóan fejtik ki hatásukat akár pihenés, alvás közben (pl. a mágneses lepedő, mágneses derékalj), akár egész napos viselés során (pl. mágneses lábszár szorító, térdszorító, derék szorító, csuklószorító, vállpánt), vagy kúraszerűen alkalmazva (pl. ultrahangos mélymasszázs készülék, elektro-akupunktúrás készülék) anélkül, hogy alkalmazkodnunk kellene a rendelési időhöz, vagy éppen valamely kozmetika, masszázsszalon időbeosztásához.

Előnyei
Nagy előnye, hogy befektetésünk gyorsan megtérül, bárhová magunkkal vihetjük, családunkat, barátainkat egyaránt kezelhetjük vele. Egészséges étrenddel, aktív mozgásos életmód párosítva, ezen készülékek alkalmazásával könnyedén lehetővé válik egy egészségtudatos életmód kialakítása.